22. april 2023 – Gregoriansk sang under presentasjonen: Tre kirker i hjertet av Oslo

23. april 2023 – Gregoriansk sang under presentasjonen: Tre kirker i hjertet av Oslo

Domkirkens prester forteller om domkirkens historie og interiør, om takmalerienes motiver og kunstens symbolikk. I domkirkens 325-årige historie har ulike kunstnere og stilarter satt sitt preg på kirkerommet. Mellom bolkene spiller domorganist Kåre Nordstoga orgelverker som ytterligere illustrerer kunstens epoke og motivenes innhold. Omvisningen er tilrettelagt for synstolking og bevegelseshemmede. Program med orgelverkenes tittel og komponist blir delt ut ved inngangen.

Arrangementet er en del av lansering av Tre kirker i hjertet av Oslo. Tre kirker i hjertet av Oslo omfatter Oslo domkirke, Trefoldighetskirken og Grønland kirke, alle lokalisert i sentrum av Oslo. De tre selvstendige kirkene utfyller hverandre både med tanke på gudstjenester, kulturelle tilbud og diakoni (omsorgsarbeid) og er bygget på kirkenes ulike profiler og egenart.

Tre kirker i hjertet av Oslo presenterer spennende glimt fra sitt arbeid. Man kan velge å møte opp på den enkelte kirkes arrangement, eller bli med på vandringen fra kirke til kirke.

Orgelmusikk ved Kåre Nordstoga og gregoriansk sang ved Consortium Vocale Oslo under ledelse av Alexander M. Schweitzer

Dette innlegget ble publisert i Various. Bokmerk permalenken.